Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

HAŞİMOĞLU; KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN ÖNEMLİ OLAN SİLOPİ’NİN KAZANMASIDIR...

 

28.3.2009 13:13:09

29 Mart Yerel Seçimlerine Sayılı Günler Kala Tüm Türkiye Başta Olmak Üzere Şırnak Merkez, Bütün İlçelerle Birlikte Özellikle Silopi’de De Seçim Heyecanı Ve Sonuçları Şimdiden Kitlelerin Merakla Bekledikleri Bir Sonuç Olarak Seçimlere Sıcak Bir Hava Katarken Diğer Yandan Da Belediye Başkan Adayları Da Yapacakları Yapmak İstedikleri Projelerini Ve Kendilerini Halka Tanıtarak Destek Turlarına Da Hız Verdiler. Bu Kapsamda Sizlerin Sesi Olan Gelişen Şırnak Haber Gazetesi Olarak, Silopi Ak Parti Belediye Başkan Adayı M. Nuri Haşimoğlu’yla Bir Mülakat Yaparak Projeleri Hakkında Konuştuk, Başkan Adayı Haşimoğlu, Projeleri Hakkında Gazetemize Yaptığı Açıklamada “İlk Hedefim İstihdam Yaratmaktır. Tabi İstihdam Yaratmak İçin İlçemizin Hatta Bölgemizin Can Damarı Habur’dan Daha Çok Yararlanmak Ve Şoför Esnafımızın Büyük Dertlerinden Biri Olan Yurda Getirilen Motorinin Pazarının Olmaması, Bu Nedenle Geçmiş Dönemlerde Olduğu Gibi Tpic Depolama Tesislerini Tekrar Aktifleştirmek Şoför Ve Nakliyeci Esnafımızın Motorininin Satışını Kolaylaştırmak Ve Daha Fazla Kar Edebilmesini Sağlamaktır. Bunu Sağlarken Alınan Motorinin Dağıtımından Tankercilerimiz Nakliyecilerimize İş Alanı Yaratılacaktır. Bunu Sağlamak İçin Hükümet Nezdinde Bütün Gerekli Girişimlerimiz Olacaktır. Şeklinde Projelerinden En Önemlilerinden Birini Anlatırken De Halkın Kendisini Seçtiği Takdirde Modern Bir Şehircilik Anlayışı İle Hizmette Sınır Tanımayarak Şeffaf Bir Belediyecilik Anlayışını Esas Tutacağının Da Altını Çiziyordu.

 

 

Sizleri Ak Parti Silopi belediye başkan adayı M. Nuri Haşimoğlu ile yaptığımız Röportajımızla baş başa bırakıyoruz.;

 

 

GELİŞEN ŞIRNAK HABER GAZETESİMİZİN AK PARTİ SİLOPİ İLÇE BELEDİYE  BAŞKAN ADAYI M. NURİ HAŞİMOĞLU İLE YAPILAN RÖPOTRAJ…

 

 

 

 

 

G.Ş. H:   Gelişen Şırnak Haber olarak belediye başkanlığına olan sizleri tanıyabilir miyiz? M. Nuri Haşimoğlu kimdir?

 

 

M. Nuri Haşimoğlu; 1964 Silopi doğumluyum Lise mezunuyum 1989 dan beri ticaretle uğraşıyorum. Evli ve 5 çocuk babasıyım.

 

G. Ş. H. :  Neden Ak Partiyi seçtiniz?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Çünkü Ak Parti özelde bölgemiz genelde tüm Türkiye’yi kucaklayan sosyal, siyasal ve hukuksal alanlarında hızlı bir değişim yaşatan ülkemizi daha çok değişim ve dönüşümü sağlayacak AB normlarını hedefleyen büyük projelere imza atmış  ve halkına hizmet etmeyi seven dışa açılımcı, AB kapısını aralayan Demokratik çoğulcu ve adil bir yönetim biçimine sahip olduğu için seçtim.

 

G. Ş. H. :  Silopi belediye Başkanlığına aday olmak nereden aklınıza geldi?

 

 M. Nuri Haşimoğlu; Aday olmamdaki en büyük etken memleketimize ve insanlarımıza hizmet etme aşkıdır.

 

G. Ş. H. : Silopi Belediye Başkanı olduğunuz takdirde ilk yapacağınız iş?

 

M. Nuri Haşimoğlu; İlk hedefim istihdam yaratmaktır. Tabi istihdam yaratmak için ilçemizin hatta bölgemizin can damarı Habur’dan daha çok yararlanmak ve şoför esnafımızın büyük dertlerinden biri olan yurda getirilen motorinin  pazarının olmaması, bu nedenle geçmiş dönemlerde olduğu gibi Tpic depolama tesislerini tekrar aktifleştirmek şoför ve nakliyeci esnafımızın motorininin satışını kolaylaştırmak  ve daha fazla kar edebilmesini sağlamaktır. Bunu sağlarken alınan motorinin dağıtımından tankercilerimiz nakliyecilerimize iş alanı yaratılacaktır. Bunu sağlamak için hükümet nezdinde bütün gerekli girişimlerimiz olacaktır.

 

G. Ş. H. : Başkan seçildiğiniz takdirde Sİlopi için hazırladığınız projeleriniz varmı? En önemli gördüğünüz birkaç tanesini kısa olarak anlatırmısınız?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Silopi yi değiştirecek modern görünüm sağlayacak  projelerim bulunmaktadır. Bu projeler ekonomiden tutunda alt ve üst yapısına kadar tüm alanlarda su ve kanalizasyon çevre düzenlemesine yeşil park alanları küçük sanayi sitesinin kurulması çevre yollarının hayata geçirilmesi elektrik ve alt yapısının acil olarak yapılması

 

G. Ş. H. : Sizce Silopi ilçemizin en önemli üç tane sorunu nelerdir?

 

M. Nuri Haşimoğlu; En önemli sorunların başında işsizlik eğitim ve çevre düzenlemesidir.

 

G. Ş. H. :İlçemizde eğitim konusundaki sorunlar nelerdir? Yada sizce silopinin önemli eksikleri nelerdir? Sorunları nelerdir?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Bence sorunların ana kaynağı ekonomi ve eğitimdir. Ekonomik olarak yüksek bir seviyeye gelmiş toplumların eğitimde de belli yerlere gelmişlerdir. Örneğin 90 lı yıllardan önceki eğitim durumumuz ile şuan ki eğitim durumumuz arasında dağlar kadar farkı görebiliyoruz 90 lı yıllardan sonraki bölgemizdeki eko nomik canlanma sonrası eğitimin önemi artmış insanlarımız eğitime daha fazla yatırım yapma şansını bulmuşlardır. Yani değişimin aracı paradır. Para olmazsa eğitimde olmaz

  

G. Ş. H. : Gençler için bir projeniz var mı?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Gençler için en önemli projelerimiz spor kompleksleri, dinlenme tesisleri ve parkları, kütüphane  eğitimlerine katkı sağlamak  yoksul öğrencilerimizin eğitim giderlerini karşılamak için gerekli finansal kaynak sağlanacaktır.

 

G. Ş. H. : İlçemizin 20 yıl sonra içinde bulunduğu durumu hayal ettiğinizde karşılaştığınız manzara nedir?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Refah düzeyi yüksek, içinde yaşamaktan huzur duyulan ve dışa açılmış bir Silopi manzarası hayal ediyorum.

 

G. Ş. H. : Başkan seçildiğiniz takdirde Belediye ek gelir kaynaklarınız olacak mı?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Ek kaynakla ilgili bizim kanalizasyon suyunun geri dönüşümü sağlama projemiz bulunmaktadır.Bu projeyi hayata geçirdikten sonrada arıtılan suyun tarımsal alanlarına kanalize edilerek sulamada kullanacak hem çiftçilerimiz kazanmış olacak hem belediyemizde maddi ek kaynağa sahip olacaktır.  

 

G. Ş. H. : ilçemiz; termik santral cennetine dönüştürülmektedir. Zehir saçan termik santraller ile ilgili ne tür projeleriniz var?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Bildiğiniz gibi Silopi de temel sorunlardan birisi termik santrallerdir. Halk arasında termik santrallerin büyük zarar verdiği kanaatı  oluşmuştur. bu nedenle termik santrallerin çevreye ne kadar zararlı olduğunu sağlam teknik verilere  dayandırılması gerekmektedir. Bu teknik verileri elde etmek için  üniversitelerin teknik kurullarının  ölçümlerini yapması zararlarını araştırarak gereken teknik verileri sağlaması ve bu verilerle hukuki yollardan mücadele etmek gerekir diye düşünüyorum.

 

G. Ş. H. : ilimizi turizm için Nuh’un gemisinin konduğu dağ olarak bilinen Cudi dağı hakkında turizme açma gibi bir çalışmanız olacak mı?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Bölgemizdeki tüm değerlere sahip çıkacağız. Bildiğiniz gibi Nuh’un gemisi dışında bölgemizde tarihi yerlerimiz bulunmaktadır. Tabi Nuh’un gemisinin bulunduğu bölge güvenlik bölgesidir eğer güvenlik sorunu ortadan kalkarsa hem ilimiz hem ilçemiz için da çok önemli turizm merkezi olur belediye olarak ta tüm imkanlarımızı seferber ederek tanıtımına kaynak sağlarız.

 

G. Ş. H. : Seçilemediğiniz takdirde seçilecek başkanla fikir alışverişinde bulunacakmısınız?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Fikir alışverişinde  bulunmamam için bir neden olduğu sanmıyorum.

Sonuçta başkan seçilecek kişinin de projeleri vardır. ayrıca bizim herkesle diyalog kanallarımız açıktır.

 

G. Ş. H. : Silopi halkına bir mesajınız varmı?

 

M. Nuri Haşimoğlu; Değerli Silopi halkına şunu söylemek istiyorum; seçimler gelip geçidir önemli olan burada yaşayan insanlardır seçimler bir toplum için demokrasi sınavıdır bu sınavı iyi verelim. Hiçbir taşkınlığa ve huzursuzluğa meydan vermeyelim kim seçilirse seçilsin önemli olan Silopi nin kazanmasıdır..

 

G. Ş. H. : Gelişen Şırnak Haber Gazetesi olarak, bize ayırdığınız zaman için Size teşekkür ederiz ve size başarılar dileriz.

 

M. Nuri Haşimoğlu; Bende siz Gelişen Şırnak Haber gazetesinin değerli çalışanlarına halkıma kendimi tanıtma şansını verdiğiniz sizlere içtenlikle teşekkür ederim. Kesinlikle her şey Şırnak her şey Silopi için diyoruz. Yayın hayatınızda sizlere başarılar dilerim.

 

 

        

Bu habere 0 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337960

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber